Aankoopbegeleiding

Een bedrijf of cliënten- /assurantieportefeuille aankopen?

 

Wij begeleiden uw aankoop naar een succes!

Groeiambities, uitbreiding van uw cliëntenportefeuille of het versterken van uw marktpositie; er zijn tal van redenen om een bedrijf over te nemen. Echter een overname van een bedrijf of portefeuille is voor veel ondernemers een uitdagende situatie. Een veelvoorkomend probleem is gebrek aan ervaring en expertise. Dit kan leiden tot een verkeerde inschatting van synergievoordelen, onduidelijke voorwaarden en contracten, en uiteindelijk een te hoge koopprijs. Daarnaast wordt het betrekken van de medewerkers ook vaak vergeten en over het regelen van een passende financiering wordt vaak te licht gedacht.

Bij MBA finance begrijpen we de impact van uw overname. Daarom begeleiden wij u volledig bij dit proces, zodat uw overname ook werkelijk een succes gaat worden.

Directe support bij aankoop en overname

Onze specialisten staan klaar

Wij begrijpen de situatie waarin uw onderneming zich nu bevindt. Onze specialisten zijn beschikbaar voor het geven van advies en volledige aankoopbegeleiding. Wij bieden grondig inzicht in de aan te kopen portefeuille, uw synergievoordelen, uw kansen, maar ook uw risico’s. Daarnaast maken wij een waardebepaling op basis van recente vergelijkbare transacties in de markt.

Met diepgaande kennis en ervaring over de markt van financieel advies en assurantiën zijn wij jouw ideale partner bij aankopen. Of het nu gaat om een portefeuille van € 50.000,- of een aankoop van € 1.000.000,- of hoger, ongeacht de omvang van uw overnamewens bent u bij ons welkom.

Samen zorgen we ervoor dat u de juiste keuzes maakt, zowel voor de aankoop als bij de implementatie van de portefeuille. Met onze aankoopbemiddeling heeft u een waardevolle ondersteuning, waardoor u uw groeistrategie met vertrouwen kunt optimaliseren en realiseren.

Portefeuille financiering

Onze expertise

Het financieren van een advieskantoor of assurantieportefeuille is geen sinecure. Grootbanken zijn zeer beperkt in hun verstrekking en vragen veel zekerheden. Gelukkig zijn er diverse andere financiers welke wel mee willen denken in een passende financiering. Dit is altijd maatwerk en hierbij kunnen onze adviseurs u ook van dienst zijn.

Kennismaken?

Bij MBA finance nemen we graag de tijd voor een uitgebreide kennismaking en om samen uw mogelijkheden te bespreken. Geheel vrijblijvend en vertrouwelijk.

Aankopen

Onze werkwijze

Strategische keuze

Is het aankopen van een portefeuille of onderneming wel de beste groeistrategie voor u? En waarom? Of zijn er andere oplossingen welke beter bij uw onderneming en visie passen? Deze en andere vragen nemen we met u door tijdens onze kennismaking.

Voorbereiding

Ook bij een aankoop is een goede voorbereiding noodzakelijk. Wat zijn de juridische en fiscale aspecten van een aankoop in uw situatie. Welke portefeuilles of kantoren zijn interessant voor u? Welke omvang en welke omzet passen het beste in uw strategie? Zomaar een aantal belangrijke vragen voor het opstellen van een helder zoekprofiel.

Acquisitie

Enerzijds worden we ingeschakeld op het moment dat er al interesse is in een bepaalde onderneming of portefeuille, anderzijds gaan we actief op zoek naar interessante toekomstige verkopers. We plannen persoonlijke gesprekken met partijen welke serieuze interesse hebben om te verkopen en zoeken naar een organisatiematch. De volgende stap is het grondig inventariseren en analyseren van de risico’s, de onderneming of portefeuille om tot een juiste marktwaarde te komen. Deze waardeanalyse vormt de basis voor het bod welke we samen vaststellen. Uiteraard zorgen we voor een professionele onderbouwing, zodat de onderhandelingen snel en prettig verlopen. Vaak neemt de kandidaat verkoper een accountant of Corporate Finance adviseur in armen om zich te laten adviseren omtrent de verkoop. Ook hiervoor zijn wij het aanspreekpunt.

Onderhandeling

Alvorens de onderhandelingen starten is er vaak een kennismakingsgesprek met de potentiële verkoper. Bij een wederzijds goed gevoel kunnen de onderhandelingen nu starten. Wij onderhandelen voor u met de kandidaat verkoper of zijn adviseur, waarbij we er alles aan doen om maximaal voordeel voor u te behalen. Bij overeenstemming worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring en worden er afspraken gemaakt over exclusiviteit en het vervolg.

Afronding

Na het principeakkoord met de verkoper is het tijd voor Due Diligence. Komen hier nieuwe onderhandelingspunten naar voren? Dan gaan we hierover in gesprek. Is de uitkomst positief, dan kan de deal worden vastgelegd in de koopovereenkomst. Na het tekenen van de koopovereenkomst, de betaling van de koopprijs en de overdracht via de notaris is de koop afgerond.

Wat onze klanten zeggen

Pim heeft mij geholpen met de overname van de hypotheekshop. Ik heb het traject met Pim als zeer prettig ervaren. Pim is zonder twijfel iemand, met veel kennis van zaken. Hij heeft een zeer professionele insteek en door zijn zakelijke kijk op de overname heb ik uiteindelijk besloten de deal te sluiten. En onder betere voorwaarden dan ik verwacht had! Mocht je professionele hulp nodig hebben bij de overname van een hypotheek- of assurantie portefeuille dan kan ik Pim van harte aanbevelen. Dank voor je hulp Pim!

Eric Pothoven – De Hypotheekshop -  Enschede

Ik heb Pim leren kennen middels zijn bevlogen training en coaching aan mij als financieel adviseur en ondernemer. Vervolgens heb ik hem ingeschakeld voor de verkoop van mijn assurantieportefeuille. Naast een goede prijs was het voor mij belangrijk om de juiste koper te vinden voor mijn klanten. En dat is gelukt! Met een goed en vertrouwd gevoel heb ik mijn klanten overgedragen naar de nieuwe adviseur. Het gehele verkooptraject verliep snel en erg prettig, ik ben telkens goed op de hoogte gehouden en ik kan Pim dan ook zeker aanbevelen als verkoopadviseur!

Karin van Bentem - Financieel Kompleet - Groesbeek

Pim leren kennen als een bevlogen directeur die met de voeten in de klei staat. Organisatie-talent en motivator en altijd bereikbaar voor overleg. Bij de start van mijn hypotheekadvieskantoor ben ik goed geholpen om snel te kunnen starten en direct mooie resultaten te boeken. Pim zijn periodieke en persoonlijke coaching heeft mij goed geholpen om succesvol te zijn. Over tien jaar ga ik hem zeker contacten over de verkoop van mijn twee ondernemingen. Dankjewel!

Paul Jansen - Planning Vision / Trapa Vision – Oestgeest

Ik heb de verkoop van mijn portefeuille als zeer prettig ervaren. Pim legt alles goed uit en voert op een goede manier de onderhandelingen met kandidaat-kopers. Hij gaat echt voor de reële prijs en werkt snel. In juli 2023 waren we begonnen en op 2 oktober zijn de overeenkomsten van de verkoop getekend. Wegens vakanties heeft het een 7 weken langer geduurd. Omdat hij mijn klantenportefeuille begrijpt, waar ik al 38 jaar kom, heeft hij heel goed rekening gehouden met de voor mijn gevoel de emotionele kant van de verkoop. Het blijft toch je kindje. Pim heeft dan ook echt top werk geleverd!

Rene van der Veldt - Van der Veldt Financieel Advies - Boxtel

Wij zijn (weer) in contact gekomen met Pim over de aankoop van een portefeuille. Hij heeft dit zeer integer begeleid. Pim zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt. Pim, bedankt voor onze samenwerking. En we blijven met elkaar in contact.

Yurjen de Jongh, De Jongh Verzekeringen - Veldhoven

De afgelopen periode heeft Pim mij begeleid bij de aankoop. Hij heeft in mijn ogen verschillende rollen vervuld welke hij altijd met veel overgave en enthousiasme heeft gedaan. Als ik aan Pim denk komen de volgende woorden bij me op: commercieel, betrouwbaar, betrokken en een groot aanpassingsvermogen. Ik kan Pim aan iedereen aanbevelen.

Robin van Tilburg, Van Tilburg Hypotheken & Verzekeringen - Eindhoven

Ik heb ongeveer twee jaar met Pim als interim-directeur prettig contact gehad en telkens ideeën uitgewisseld, altijd in een ongedwongen sfeer met ruimte voor elkaars zienswijze. Dit heeft altijd tot een prettige en effectieve samenwerking geleid. Hij bekeek het vaak vanuit een andere invalshoek en bracht me vaak op andere gedachten en was zodoende een prima coach voor mij als franchisenemer, als ondernemer en financieel adviseur.

Ferdie Eelman, Ferdie Eelman Financiële Advisering – Alkmaar

Ik ken Pim al jaren, ook vanuit een andere organisatie waar we collega's waren. Daar heb ik hem al leren kennen als een hele fijne, resultaatgerichte collega. Toen Pim bij Qualiora Groep kwam, was ik daarom ook erg verheugd en we hebben enorm prettig samengewerkt. Omdat hij weet wat er bij de adviseurs speelt (hij begrijpt en beheerst het vak!) kon hij zich altijd erg goed inleven in wat er speelt. Steekwoorden die spontaan bij me opkomen zijn: betrouwbaar, realistisch, hands-on, oplossingsgericht, relatiegericht, communicatief en altijd gericht op het verbeteren van processen voor beide partijen, waardoor de relatie altijd in balans bleef. Pim neemt meteen actie waar nodig en laat dingen niet aanslepen. Hij behoudt het overzicht, blijft altijd rustig, heeft altijd een luisterend oor en ook de nodige humor.

Ulrike Geerlings – Appels Advies - Goirle

Toen ik in 2021 mijn eigen financieel advieskantoor startte, heeft Pim me erg goed geholpen. Dit heeft voor een perfecte start gezorgd. Daarnaast heb ik zowel tijdens de opstartfase, als daarna, erg veel van hem mogen leren. Pim voorziet je van duidelijke, eerlijke en realistische uitleg. Iemand die je een duwtje in de juiste richting kan geven, maar ook zelf kan laten ‘zwemmen’, indien nodig. Al met al kan ik Pim van harte aanbevelen.

Tim Klerx, Klerx Financieel Advies – Nijmegen

Ik heb Pim leren kennen als een vakbekwame en ervaren salesprofessional. Zijn commerciële en initiërende insteek zijn aanstekelijk voor zijn omgeving. Hij heeft het vermogen om snel tot de kern van de zaak door te dringen en is niet voor één gat te vangen als hij zijn doel wil bereiken. Naast zijn positief kritische instelling is hij ook besluitvaardig, ook wanneer het gaat om het nemen van noodzakelijke en soms ingrijpende beslissingen. Hij is altijd bereid te helpen en een prettig persoon om mee te brainstormen waarbij hij zijn ruime ervaring kan inzetten. Wat mij betreft was onze samenwerking voor herhaling vatbaar.

Peter Huijbregts, PAX Financieel Advies – Lage Mierde

Ik heb ruim drie jaar lang regelmatig contact gehad met Pim als interim-directeur. Toen ik twijfelde of ik door moest gaan als franchisenemer heeft hij mij op het goede spoor gezet en ervoor gezorgd dat ik ben gebleven. Mede door zijn vakkundige, enthousiaste en zeer betrokken begeleiding heb ik de afgelopen jaren veel geleerd met name op het gebied van hypotheekadvisering. Ik kan Pim dan ook van harte aanbevelen en als ik hopelijk over vele jaren mijn portefeuille wil verkopen ga ik zeker contact met hem opnemen om mij te begeleiden.

Gerben Wisselink, Wisselink Financieel Advies – Elst

Partner van

brookz bedrijfsovername
Cygnus
Management Kompasgroep
Groeiscan
De Resultaatmaker